FOTO Masinile de Formula 1 se transforma in AVIOANE de vanatoare! Cum se schimba Marele Circ dupa accidentul lui Bianchi! 

FOTO Masinile de Formula 1 se transforma in AVIOANE de vanatoare! Cum se schimba Marele Circ dupa accidentul lui Bianchi! 

Lumea Formulei 1 e in stare de soc dupa accidentul grav suferit de Jules Bianchi la Suzuka. Discutia legata de siguranta pilotilor revine si e mai serioasa ca oricand! 

Dupa ani de discutii, sefii Formulei 1 trebuie sa ia o decizie drastica pentru a evita noi accidente grave pentru piloti.

Bianchi ramane in stare critica la spital, dupa accidentul suferit duminica. El s-a ciocnit de un tractor si a suferit fracturi craniene.

Cotidianul Bild scrie ca sefii din Formula 1 vor relua discutiile despre masinile cu acoperis din Formula 1. Ideea a fost abandonata in 2013 pentru ca Bernie Ecclestone nu s-a inteles cu toti conducatorii de echipe.

Sunt piloti care cer introducerea lor. Lucas di Grassi, fost pilot in F1, actual in cursele de anduranta spune ca prefera masinile inchise pentru ca se simte mai sigur la volanul lor.

Si fostul pilot Christian Klien sustine ideea: "Vederea e limitata, dar e mult mai sigur asa pentru pilot". FIA a propus deja masini de formula 1 cu plafon din policarbonat, care au cockpit asemenea avioanelor de vanatoare. 

Intre timp, starea lui Bianchi nu s-a imbunatatit. Familia sa a ajuns ieri in Japonia, impreuna cu doi experti din Franta.

"Jules ramane la terapia intensiva la Mie General Medical Center din Yokkaichi. El a suferit o leziune axonala difuza, fiind in stare critica, dar stabila. Medicii ii ofera cele mai bune tratamente si ingrijire si le suntem recunoscatori pentru tot ce au facut de la accidentul suferit de Jules. Suntem de asemenea recunsocatori pentru prezenta profesorului Gerard Saillant, presedintele Comisiei Medicale a FIA, si a profesorului Alessandro Frati, neurochirurg la Universitatea din Roma La Sapienza, care a sosit in Japonia la solicitarea echipei Ferrari. Ei au ajuns astazi la spital si s-au intalnit cu personalul medical care raspunde de tratamentul lui Jules, pentru a fi informati de starea clinica, astfel incat sa poata sfatui familia sportivului. Profesorii Saillant si Frati recunosc ingrijirea excelenta ce a fost oferita de Mie General Medical Center si doresc sa le multumeasca colegilor lor japonezi", se arata in comunicatul Marussia, care adauga ca alte informatii vor fi oferite cand se va considera necesar.

Leziunile axonale difuze, un tip de traumatisme cranio-cerebrale severe, apar in urma unor miscari bruste de accelerare-decelerare a capului, fiind des intalnite in cazul accidentelor rutiere.

FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /

VIDEO PROTVPLUS.RO

Date în premieră pe județe, de la Ministerul Sănătății. În Vrancea s-au făcut în 3 zile 20 de teste, în Timiş aproape 5.000
BRAT

Modifică setările cookies