Formula 1, intr-o noua era! Cel mai tanar pilot nici macar NU ARE PERMIS! Cine e Max Verstappen, mezinul din F1

Max Verstappen a devenit cel mai tanar pilot care conduce o masina de Formula 1 pe circuit la varsta de doar 17 ani si 3 zile.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 03 Octombrie 2014, 12:26
Data actualizarii: Vineri 03 Octombrie 2014, 12:42

Fiu al fostului pilot Jos Verstappen, pustiul a pilotat pentru prima data masina celor de la Toro Rosso, intr-o sesiune de pregatire care a avut loc pe circuitul japonez de la Suzuka.

Max Verstappen a devenit astfel cel mai tanar pilot din F1, acesta, la varsta de 17 ani si 3 zile, stabilind un record all time si depasindu-l pe campionul Sebastian Vettel, cel care a debutat la 19 ani si 53 de zile pentru BMW.

Olandezul nu va ramane insa doar pilotul de rezerva al celor de la Torro Rosso, ci il va inlocui pe Jean-Eric Vergne incepand din sezonul viitor. Pustiul a semnat deja un contract foarte avantajos cu Torro Rosso, iar performantele sesiunilor din acest an au fost unele foarte incurajatoare pentru noul "Maverick" din F1.

Verstappen a obtinut al 12-lea timp pe circuitul de la Suzuka, fiind depasit de mult mai experimentatii Nico Rosbeg sau Lewis Hamilton. Cu toate acestea, pustiul a spus, fara modestie, ca nu a fortat prea mult masina: "Nici macar nu am fost aproape de limita. Am condus in siguranta, fara sa fac nebunii. Obiectivul de astazi a fost sa duc cursa la final".

Max Verstappen a obtinut licenta FIA in luna septembrie, dupa o perioada mai lunga petrecuta alaturi de Torro Rosso.

"Am incercat sa ma obisnuiesc cu masina si cu circuitul, pentru ca nu e chiar un circuit usor la Suzuka. Cand am vazut timpul obtinut am fost foarte fericit. Cea mai mare incercare a fost, insa, sa ma obisnuiesc cu masina, care e diferita fata de cea din 2012, in care m-am mai urcat" - Max Verstappen.

Pustiul de 17 ani este fiul fostului pilot Jos Verstappen, cel care a concurat pentru Benetton, Stewart si Honda intre 1994 si 2003. Max concureaza in acest moment in Formula 3 si se afla pe locul 2 al clasamentului general.

CITESTE SI

Modifică setările cookies