F 1

FIA da inapoi! Noile reguli in F1 se schimba din 2010!

Federatia Internationala de Automobilism (FIA) s-a aratat dispusa sa amane pana in 2010 aplicarea deciziei ca titlul mondial sa revina pilotului ce castiga cele mai multe curse, dupa ce FOTA a contestat, vineri, validitatea acestui sistem de premiere, informeaza autosport.com.
 

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 20 Martie 2009, 20:44
Data actualizarii: Vineri 20 Martie 2009, 20:48

"Pe data de 17 martie, Consiliul Mondial al FIA a respins in unanimitate propunerea FOTA de modificare a baremurilor de puncte si trecerea la sistemul 12-9-7-5-4-3-2-1. In schimb, propunerea FOM (Formula One Management, societate care administreaza drepturile F1) de a decerna titlul mondial pilotului care va castiga cele mai multe curse in timpul sezonului a fost aprobata, deoarece FOM a sustinut ca aceasta propunere se bucura de sustinerea echipelor. Daca, din anumite motive, echipele de Formula 1 nu sunt de acord cu acest nou sistem, introducerea acestuia va fi amanata pana in 2010", se arata intr-un comunicat al FIA.

Deciziile luate de Consiliul Mondial pe data de 17 martie au fost aspru criticate, in ultimele zile, de majoritatea pilotilor, de constructori si de Asociatia Echipelor din Formula 1 (FOTA).

Potrivit site-ul itv.com, FOTA a dat publicitatii, vineri, un comunicat in care pune la indoiala validitatea hotararilor luate de Consiliul Mondial, pe motiv ca regulile nu pot fi schimbate, fara aprobarea tuturor echipelor, cu mai putin de 20 de zile inainte de inceputul sezonului.

"Urmare a sedintei Consiliului Mondial din 17 martie, echipele au decis in unanimitate sa puna la indoiala legalitatea deciziilor luate cu aceasta ocazie. Modificarile impuse de Consiliul Mondial nu au respectat procedura prevazuta de regulamentul sportiv si, asa cum prevede si articolul 199 din Codul Sportiv International al FIA, este prea tarziu ca FIA sa impuna o schimbare pentru sezonul 2009 daca aceasta nu a primit aprobarea tuturor echipelor participante la Campionatul Mondial din 2009. Regulamentul spune ca schimbarile trebuie publicate cu cel putin 20 de zile inainte de inceputul competitiei, cu exceptia situatiei in care este obtinut acordul tuturor echipelor", se arata in comunicatul FOTA.

De asemenea, FOTA s-a declarat pregatita sa colaboreze cu FIA in vederea implementarii noului sistem pentru anul 2010, insistand ca propunerea "castigatorul ia tot" nu poate fi impusa in acest moment.

Campionatul Mondial de Formula 1 va debuta pe 29 martie, cu Marele Premiu al Australiei.
 

ULTIMELE STIRI
VIDEO PROTVPLUS.RO
VIDEO VOYO.RO
Modifică setările cookies