Ferrari se RETRAGE din Formula 1: "Ne retragem din 2010!" Vezi de ce:

Ferrari Formula 1 F 1
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 12 Mai 2009, 18:15
Data actualizarii: Marti 12 Mai 2009, 19:18

SOC IN Formula 1. In urma Adunarii Generale de la Maranello, oficialii Ferrari au decis ca de anul viitor sa retraga echipa din circuitul F1.

Intr-un comunicat emis in urma Adunarii Generale a oficialilor Ferrari, cel mai titrat team din Formula 1 se retrage de anul viitor . Aceasta decizie vine ca o opozitie fata de noul regulament impus de Max Mosley, presedintele FIA.

"Intalnirea Consiliului Director al Scuderiei Ferrari va avea loc marti la sediul central al companiei de la Maranello. Agenda include: performanta din primul trimestru si previziunile pentru 2009; analiza situatiei curente, implementarile forului mondial si viitorul in Formula 1. Intalnirea va incepe la ora 15:00 (ora 16:00, ora Romaniei)", se arata in comunicatul de presa al Scuderiei Ferrari.

Ferrari este una dintre echipele care s-a opus vehement noului regulament tehnic implementat de FIA pentru sezonul 2010, privind impunerea unui buget maxim voluntar de 45 de milioane de euro si stabilirea a doua seturi de reguli pentru team-uri. Luca di di Montezemolo sta in spatele acestei decizii, italianul a avut nemultumiri inca de anul trecut cand s-a propus introducerea unui motor unic.

La sfarsitul lunii aprilie, FIA a anuntat noul regulament pentru 2010, care ofera echipelor libertate din punct de vedere tehnologic (eleroane fata si spate ajustabile, turatia motoarelor nelimitata) cu conditia sa aiba un buget limitat la 40 milioane de lire sterline (45 milioane de euro) pe an.

Echipele care nu vor respecta aceasta regula, vor putea sa continue cu cheltuielile actuale, insa vor avea reguli mult mai restrictive din punct de vedere tehnologic.

"Campionatul din 2010 va avea doua regulamente, bazate pe parametri tehnici si economici arbitrari. FIA nu s-a sfatuit cu echipele care au adus Formula 1 pe culmile gloriei in ultimii 25 de ani si a incercat sa reduca cheltuielile in dauna progresului", se arata in comunicatul Ferrari.

"Daca regulamentul propus pentru 2010 nu se va schimba, Ferrari nu se va inscrie in campionatul 2010. Speram ca milioanele de fani sa inteleaga ca aceasta dureroasa decizie vine in urma dorintei noastre de a respecta valorile sportive", mai spun cei de la Ferrari, care si-au lasat totusi o portita de scapare - vor sa se aseze la masa negocierilor cu FIA

Noul regulament le nemultumeste si pe Toyota, Red Bull Racing si Scuderia Toro Rosso, care au avertizat ca nu se vor inscrie in sezonul 2010 in cazul in care regulamentul tehnic nu va fi modificat.

In acest sezon al Formulei 1, Ferrari a dezamagit, pilotii ei, Kimi Raikkonen si Felipe Massa, obtinand doar 6 puncte in primele 5 curse ale sezonului. Ferrari este singura echipa care a participat la fiecare campionat de F1 din 1950.

Sursa: Gazzetta dello Sport

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!