Ferrari da socoteala pentru victoria din MP al Germaniei! Prima masura: amenda 100.000 de dolari!

Autor: Sport.ro
Luni 26 Iulie 2010, 07:02

	Ferrari da socoteala pentru victoria din MP al Germaniei! Prima masura: amenda 100.000 de dolari!

Echipa Ferrari a fost amendata cu 100.000 de dolari si va trebui sa se prezinte in fata Consiliului Mondial al FIA, care va analiza daca este necesara si alta sanctiune, dupa controversele de la Marele Premiu al Germaniei, la care a existat o rocada comandata a celor doi piloti ai Scuderiei.

La cursa de pe circuitul de la Hockenheim, spaniolul Fernando Alonso a adus a doua victorie din acest sezon pentru Ferrari, dar coechipierul sau Felipe Massa, "eroul" cursei de la Hockenheim, a fost nevoit sa cedeze prima pozitie in urma unui mesaj slab codificat, venit de la boxele echipei: "Fernando este mai rapid decat tine. Poti sa confirmi ca ai inteles mesajul?". Brazilianul a incetinit brusc, ceea ce i-a permis spaniolului sa il intreaca. Apoi, Massa si-a reluat ritmul de cursa normal si a terminat pe locul 2.

Potrivit site-ului autosport.com, desi Ferrari a insistat ca nu a fost un ordin, ci doar o informatie oferita lui Massa, comisarii cursei au decis ca regulamentele au fost incalcate, dupa ce au discutat cu oficialii Stefano Domenicali si Massimo Rivola, precum si cu Alonso si Massa.

Federatia Internationala de Automobilism (FIA) a precizat, intr-un comunicat, ca au fost incalcate articolele 39.1, prin care se interzic ordinele de la echipa, si 151c, referitor la afectarea reputatiei sportului. FIA nu a mentionat cand se va prezenta echipa Ferrari in fata Consiliului Mondial.

Potrivit AFP, Felipe Massa a declarat, dupa cursa, ca a fost decizia sa sa il lase pe Alonso sa il depaseasca. "Sunt un profesionist, am fost intotdeauna. Si voi lucrati pentru o companie (adresandu-se unui jurnalist). Faceti ce trebuie sa faceti. Eu sunt un profesionist si am aratat acest lucru duminica", a mentionat pilotul.

Fernando Alonso a afirmat ca nu stie ce s-a intamplat cu Massa. "Nu stiu ce s-a intamplat. Insa la iesirea din virajul 6, l-am vazut pe Felipe putin lent si am incercat sa il depasesc. Trebuie sa profiti de orice oportunitate pentru ca este un circuit pe care depasirile sunt foarte dificile. Si exista o singura sansa, la virajul 6. Acolo eram suficient de aproape pentru a incerca depasirea, astfel ca am facut-o", a explicat pilotul spaniol.

Urmatoarea cursa a Campionatului Mondial de Formula 1, Marele Premiu al Ungariei, va avea loc duminica viitoare, pe circuitul Hungaroring. Aceasta va fi ultima etapa inaintea "vacantei de vara", care va dura patru saptamani.

Sursa: Mediafax

Cum vor funcționa școlile din septembrie. Ore ținute în containere și elevi testați lunar pentru Covid
BRAT