Circ in Marele Circ! Formula 1 se pregateste de o premiera SOCANTA: "Toate masinile pot abandona in prima etapa!"

Circ in Marele Circ! Formula 1 se pregateste de o premiera SOCANTA: "Toate masinile pot abandona in prima etapa!"

LIVE BLOG, de vineri pana duminica: Marele Premiu al Australiei pe www.sport.ro si m.sport.ro!

Marele Circ se transforma in circ adevarat! E anuntul facut de un om din interior cu o saptamana inainte de startul campionatului. 

Noile reguli FIA au dat peste cap toate echipele iar testele au aratat un haos de nedescris pe circuit. Vettel si Red Bull sunt cei care pierd cel mai mult. Masina lor a parcurs cele mai putine tururi in sesiunile de teste iar campionii ultimilor patru ani sunt pregatiti de ce e mai rau. 

Vettel are sanse mici sa termine cursa de la Australia de duminica, insa Formula 1 poate fi lovitura de o criza fara precedent. Se poate intampla chiar daca niciuna dintre masini sa nu termine cursa!

Anuntul este facut de Roberto Dalla, seful Magneti Marelli, principala furnizoare de electronice in Formula 1. 

Dalla a analizat toate informatiile din teste iar concluzia nu este buna. 

"Echipele trebuie sa lucreze precum o orchestra la motor, la turbo, la sistemele de recuperare. Ca sa gasim solutia dureaza doua sau trei luni. In timpul celor trei sesiuni de teste care au durat in total 12 zile era imposibil de realizat. La Melbourne se poate intampla ca toate masinile sa abandoneze, pentru ca toate echipele au avut probleme serioasa", a spus Dalla. 

Zilele trecute, Vettel se recunoastea invins inainte de startul noului sezon. 

"E al naibii de dificil sa faci masina sa mearga in aceasta perioada. E imposibil sa avem asteptari in acest moment. E greu de prezis ce rezultate vom avea, dar e clar ca nu suntem favoriti la Melbourne. Nu suntem suparati, toata lumea e calma. E doar o perioada dificila pentru ca avem o masina dificila", a declarat pilot german, campionul ultimelor patru editii. 

VIDEO PROTVPLUS.RO

Sediul agenției de presă Associated Press şi al postului Al Jazeera din Gaza, distruse de o rachetă
BRAT
Modifică setările cookies