FOTO ȘI VIDEO Dezbatere în studioul BBC după România - Ucraina: "Și Drăgușin încă nu și-a primit șansa la Tottenham" David Moyes a intervenit

Romania David Moyes Dion Dublin radu dragusin Ucraina EURO 2024 Meciul România - Ucraina 3-0, de la EURO 2024, analizat de BBC / Foto: BBC
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 18 Iunie 2024, 07:31
Data actualizarii: Marti 18 Iunie 2024, 07:36

Succesul răsunător al României contra Ucrainei (3-0) a fost comentat și în studioul BBC. Britanicii au vorbit inclusiv situația lui Radu Drăgușin, jucător în Premier League, la Tottenham.

Meciurile zilei de luni de la EURO 2024 au fost analizate în studioul BBC. Prezentatoarea Alex Scott (39 de ani) i-a avut invitați pe antrenorul scoțian David Moyes (61 de ani) și pe fostul atacant englez Dion Dublin (55 de ani).

David Moyes: "România a beneficiat de o susținere incredibilă"

Una dintre temele de discuție după meciul România - Ucraina a fost modul în care naționala lui Edi Iordănescu s-a apărat. Dion Dublin, golgheter în Premier League (1997/1998) și dublu campion cu Manchester United (1992/1993 și 1993/1994) a remarcat în primă fază evoluția curajoasă a tricolorilor după golul de generic al lui Nicolae Stanciu pentru 1-0.

"Sunt multe meciuri în care o echipă marchează prima, iar apoi se retrage, dar România nu a făcut asta. A continuat", a spus Dion Dublin.

Prezent în studio, David Moyes, antrenor care s-a despărțit în această vară de West Ham United, a adus o explicație: "Am văzut publicul, cred că și el a jucat un rol important pentru prestația de azi. România a beneficiat de o susținere incredibilă".


David Moyes și Dion Dublin, în studioul BBC, după România - Ucraina 3-0

Radu Drăgușin, analizat de David Moyes și Dion Dublin după debutul la EURO 2024

Ulterior, Moyes, antrenor care a petrecut mai bine de 11 ani pe banca lui Everton și a fost ales de Manchester United pentru a-l succeda pe Sir Alex Ferguson în 2013, a adăugat: "Probabil înainte de joc aș fi spus că Ucraina este favorită, însă România s-a apărat extraordinar de bine. Jucătorii din apărare au fost peste tot, toate centrările au fost blocate".

Dion Dublin s-a concentrat asupra lui Radu Drăgușin, probabil cel mai cunoscut nume pentru englezi din lotul actual al României: "Jucătorii au fost foarte uniți. Drăgușin a fost foarte implicat, a împins, a tras, a dat indicații, și-a dublat coechipierii, i-a ajutat. Dacă tu, în calitate de fundaș, faci aceste lucruri, mijlocașii vor prelua exemplul, la fel și atacanții. A fost vorba de un efort colectiv al echipei în acest meci".

Alex Scott: "Drăgușin, prestație superbă, dar încă nu a primit șansa la Tottenham..."

După ce l-a ascultat pe Dion Dublin, prezentatoarea Alex Scott a intervenit: "Și Drăgușin încă nu a primit șansa de a-și pune amprenta la Tottenham...", a spus fosta jucătoare de la Arsenal, care a strâns 140 de meciuri pentru naționala Angliei și s-a retras în 2018.

Dion Dublin, atacant cu 4 meciuri la naționala Angliei spre finalul anilor '90, care ajunge acum la aproape un deceniu în televiziune, a replicat: "Nu, nu a primit-o, dar după aceste prestații...".  Dublin și-a întrerupt brusc discursul când pe ecran rulau imagini cu faza din repriza secundă în care Drăgușin a respins mingea din propriul careu și a pornit într-un sprint atipic spre careul advers, fiind faultat în marginea terenului: "Priviți unde se duce! E fundaș central, putea doar să respingă mingea", a exclamat Dion Dublin.

David Moyes a intervenit. În ceea ce privește situația lui Drăgușin, care a jucat rar la Tottenham din ianuarie și până în mai, antrenorul care a câștigat Conference League cu West Ham anul trecut a spus: "Poate că Drăgușin are nevoie de mai mult timp. Toți jucătorii au nevoie de timp pentru a se adapta în Premier League, însă astăzi a avut o prestație foarte bună pentru naționala lui".

"Drăgușin a avut astăzi o prestație remarcabilă, superbă", a adăugat Alex Scott, în timp pe ce ecran rulau statisticile lui Radu din România - Ucraina: 10 mingi respinse, două șuturi blocate și procentaj de 100% la capitolele dueluri defensive câștigate și dueluri aeriene câștigate.

VIDEO Rezumat România - Ucraina 3-0

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!