Ultimul mohican din echipa Frantei care iesea campioana mondiala in 1998 se retrage. Are 42 de ani si isi incheie cariera in India
Joi 25 Februarie 2016, 15:40

Ultimul mohican din echipa Frantei care iesea campioana mondiala in 1998 se retrage. Are 42 de ani si isi incheie cariera in India

Pires a fost in lotul Frantei la Mondialul din 1998.

Arsenal - Atletico, joi, 22:00, in direct la PRO X! Bucurati-va de fotbal!

Bucurati-va de fotbal in direct la PRO TV! Azi, 21:45 Bayern - Real Madrid in semifinalele Champions League!

Robert Pires, ultimul dintre componentii selectionatei Frantei care a cucerit titlul mondial in 1998, si-a anuntat retragerea din activitate, la varsta de 42 ani, dupa ce a evoluat ultima oara in Superliga indiana, la FC Goa.

"Am 42 de ani si a sosit, decis, momentul sa ma retrag. Trebuie sa spun stop si, mai ales, trebuie sa las locul tinerilor. Ultima mea experienta a fost in India", a explicat Pires la microfonul Bein Sports, unde indeplineste rolul de consultant.

Format la clubul Reims, Pires a evoluat ulterior la Olympique Marseille, Arsenal Londra, Villarreal si Aston Villa. Anul trecut, el a imbracat tricoul echipe indiene FC Goa.

Perioada petrecuta la Arsenal a fost cea mai prolifica din cariera sa, la nivel de club, castigand doua titluri in Premier League si doua Cupe ale Angliei, inainte de a disputa finala Ligii Campionilor in 2006, pierduta in fata formatiei FC Barcelona (1-2).

Robert Pires a imbracat de 79 ori tricoul reprezentativei Frantei, cu care a mai cucerit titlul de campion european, in anul 2000, precum si doua Cupe ale Confederatiilor, in 2001 si 2003.

Echipa Frantei in finala cu Brazilia, 3-0, in 1998:
Barthez - Thuram, Desaully, Leboeuf, Thuram - Petit, Deschamps, Karambeu - Djorkaeff, Zidane - Guivarc'h
 2 comentarii
BRAT