Ultimul mohican din echipa Frantei care iesea campioana mondiala in 1998 se retrage. Are 42 de ani si isi incheie cariera in India

Ultimul mohican din echipa Frantei care iesea campioana mondiala in 1998 se retrage. Are 42 de ani si isi incheie cariera in India

Pires a fost in lotul Frantei la Mondialul din 1998.

Robert Pires, ultimul dintre componentii selectionatei Frantei care a cucerit titlul mondial in 1998, si-a anuntat retragerea din activitate, la varsta de 42 ani, dupa ce a evoluat ultima oara in Superliga indiana, la FC Goa.

"Am 42 de ani si a sosit, decis, momentul sa ma retrag. Trebuie sa spun stop si, mai ales, trebuie sa las locul tinerilor. Ultima mea experienta a fost in India", a explicat Pires la microfonul Bein Sports, unde indeplineste rolul de consultant.

Format la clubul Reims, Pires a evoluat ulterior la Olympique Marseille, Arsenal Londra, Villarreal si Aston Villa. Anul trecut, el a imbracat tricoul echipe indiene FC Goa.

Perioada petrecuta la Arsenal a fost cea mai prolifica din cariera sa, la nivel de club, castigand doua titluri in Premier League si doua Cupe ale Angliei, inainte de a disputa finala Ligii Campionilor in 2006, pierduta in fata formatiei FC Barcelona (1-2).

Robert Pires a imbracat de 79 ori tricoul reprezentativei Frantei, cu care a mai cucerit titlul de campion european, in anul 2000, precum si doua Cupe ale Confederatiilor, in 2001 si 2003.

Echipa Frantei in finala cu Brazilia, 3-0, in 1998:
Barthez - Thuram, Desaully, Leboeuf, Thuram - Petit, Deschamps, Karambeu - Djorkaeff, Zidane - Guivarc'h
 

VIDEO PROTVPLUS.RO

Școala românească a fost prinsă complet pe nepregătite de pandemie. Învățământul online, un experiment eșuat
BRAT
Modifică setările cookies