Preliminarii EURO 2016

Tara in care Cosmin Moti ar putea fi presedinte se lupta sa ajunga la EURO! Cum arata cel mai nebun vis al UEFA:

Gibraltar incepe si ea preliminariile EURO 2016, primele din istoria sa. Cu 30.000 de locuitori, micutul stat din Europa este de dimensiunile Razgradului, orasul din Bulgaria in care Cosmin Moti a devenit erou.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 07 Septembrie 2014, 08:59
Data actualizarii: Duminica 07 Septembrie 2014, 09:10

Gibraltar a reusit, dupa ani de cereri si discutii, sa primeasca din partea UEFA dreptul de a juca in preliminariile competitiilor europene.

ISTORIE

EURO 2016 este prima data cand si Gibraltar ia startul. Opozitia de-a lungul anilor a fost mai ales din partea Spaniei, tara ce ravneste si administrativ teritoriul celor din Gibraltar.

Abia in 2013 tara de doar 30.000 de locuitori a primit 'ok-ul' sa-si incerce sansa pentru EURO 2016. Primul adversar in calificari este nationala din Polonia.

Cum stadionul Victoria nu poate gazdui meciuri din preliminariile EURO, oficialii federatiei din Gibraltar au ocolit Spania si au ales ca gazda pentru meciurile de acasa stadionul Algarve din orasul portughez Faro. "Sa nu radeti de mine, dar obiectivul nostru e sa terminam pe locul 3 in grupa", a supralicitat antrenorul Bula, a carui nationala a intregistrat un rezultat-soc la primul meci disputat sub egida UEFA: 0-0 intr-un amical cu Slovacia.

Gibraltarul este singura nationala din lume care are trei frati in componenta! Fundasul Ryan si atacantii Kyle si Lee Casciaro evolueaza cu totii la Lincoln Red, cea mai titrata echipa din campionatul intern.

Modifică setările cookies