Preliminarii EURO 2016

Se poate disputa Campionatul European in conditii de siguranta? Dezvaluiri facute dupa arestarea "teroristului cu palarie": voiau sa atace Parisul

Afla in timp real de pe www.stirileprotv.ro detalii despre ce se intampla in Belgia. Politia continua raidurile antiteroriste, dupa ce a efectuat vineri mai multe arestari.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 10 Aprilie 2016, 17:46
Data actualizarii: Duminica 10 Aprilie 2016, 17:58

Printre cei retinuti de politia belgiana in timpul raidurilor de vineri se afla si Mohamed Abrini, cel cunoscut drept "teroristul cu palarie" de pe aeroportul Zaventem. Acesta a recunoscut ca el este barbatul din imagini, insa procuratura belgiana nu a facut mai multe comentarii.

O dezvaluire "grea" din interiorul anchetei spune insa ca teroristii care au atacat Bruxellesul planuiau de fapt sa detoneze bombe tot in Paris, oras lovit si in noimebrie 2015.

"Numeroase elemente descoperite in timpul anchetei arata ca grupul de teroristi avea intentia de a ataca din nou Franta. Decizia de a atacat Bruxellesul a fost luata pe ultima suta de metri", a spus un om din interiorul anchetei, citat de CNN.

Acest anunt poate starni din nou intrebari legate de siguranta francezilor si a evenimentelor programate in viitor in Hexagon. 

In 2016, Franta este gazda Campionatului European de Fotbal, dar si a celui mai important tur ciclist din lume - Le Tour de France. 

Toate evenimentele se vor desfasura sub cod rosu de alerta terorista, riscul fiind considerat unul major. 

Cu toate acestea, autoritatile franceze anunta ca vor asigura securitatea tuturor cetatenilor si a turistilor care vor merge sa vad EURO ori Tour de France.

Campionatul European se va desfasura in perioada 10 iunie - 10 iulie.

Modifică setările cookies