Meciul din preliminarii la care IA FOC stadionul! Ce se intampla la Albania - Serbia, dupa scandalul "DRONA" de la meciul tur

Preliminarii EURO 2016
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 07 Octombrie 2015, 13:30
Data actualizarii: Miercuri 07 Octombrie 2015, 13:32

Meciul tur a fost intrerupt dupa ce albanezii au introdus un steag pe terenul de joc cu ajutorul unei drone!

Albania a anuntat masuri drastice de securitate pentru a evita posibile incidente in meciul cu Serbia, din preliminariile EURO 2016 la fotbal, programat joi, la Elbasan..

Peste 1.500 de agenti de politie au fost mobilizati la Elbasan, unde de la prânz va fi interzisa circulatia si parcarea masinilor pe strazile principale si in apropierea stadionului, iar barurile si magazinele din aceste zone vor fi inchise. Politia nu va permite fanilor sa vizioneze meciul de pe blocurile din apropierea stadionului, cu exceptia celor care locuiesc acolo. Pe terasele unor blocuri vor fi instalati lunetisti, iar doua elicoptere ale politiei vor monitoriza orasul.

La Tirana, aflata la 40 km de Elbasan, este interzisa circulatia pietonilor in zona hotelului unde sunt cazati jucatorii sârbi, in timp ce traficul va fi blocat temporar pe autostrada, când echipa Serbiei se va deplasa la meci.

Pentru prima oara, biletele s-au vândut cu numele complet al cumparatorului, care la intrarea pe stadionul trebuie sa prezinte un act de identitate.

Partida este considerata de UEFA ca una de mare risc din cauza tensiunilor politice din cele doua tari pe tema regiunii Kosovo. La recomandarea forului european, nu s-a admis prezenta suporterilor sârbi, cu exceptia unui grup de 50 elevi si studenti, aflati la Tirana intr-o vizita de câteva zile.

Meciul tur, disputat la Belgrad, a fost anulat din cauza unei incaierari intre jucatori izbucnit dupa ce o drona a patruns pe teren cu simboluri nationaliste albaneze. Albania a câstigat meciul cu 3-0 printr-o decizie TAS, dupa ce initial UEFA a dat victoria Serbiei la ''masa verde''.

Pentru prima oara in istoria competitiei, Albania are o sansa reala de a se califica la un turneu final european. Nationala albaneza ocupa locul 3 cu 11 puncte in Grupa I, dupa Portugalia (15) si Danemarca (12), in timp ce Serbia e ultima cu 1 punct.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!