"Imaginati-va ca sub drona ar fi fost o bomba!" Platini vorbeste despre cel mai negru scenariu din meciul groazei de la Belgrad

"Imaginati-va ca sub drona ar fi fost o bomba!" Platini vorbeste despre cel mai negru scenariu din meciul groazei de la Belgrad

Michel Platini lasa de inteles ca UEFA nu va ierta in cazul dronei care a oprit meciul dintre Serbia si Albania.

"Nu e ceva rusinos, e ceva periculos!"

Michel Platini de la UEFA spune ca incidentele de la Serbia - Albania se puteau transforma intr-un dezastru pentru sport, pentru societate si pentru comunitatea internationala.

"Incidentele de la Serbia-Albania nu sunt numai rusinoase. Imaginati-va ca sub drona s-ar fi aflat o bomba si nu un steag. Asta devine periculos, mai ales in tarile acelea. Acolo exista multa tensiune politica", a declarat seful UEFA, la postul TF1.

Incidentele care au dus la intreruperea meciului Serbia - Albania au izbucnit dupa ce o drona a survolat stadionul cu un drapel suspendat, care reproducea o harta a "Albaniei Mari", un proiect nationalist ce vizeaza regruparea sub acelasi stat a comunitatilor albaneze din Balcani.

Drona a provocat furia jucatorilor sarbi, Stefan Mitrovici reusind sa prinda steagul, moment in care a izbucnit o incaierare generala pe teren, iar fanii au intrat in suprafata de joc.

Meciul a fost intrerupt in minutul 41, la scorul de 0-0. UEFA a deschis proceduri disciplinare dupa meciul de la Belgrad, gazdele fiind cercetate pentru invadarea terenului de catre suporteri si pentru organizare necorespunzatoare, iar oaspetii pentru refuzul de a continua partida si pentru steagul arborat cu o drona deasupra gazonului.

Cazul va fi judecat la 23 octombrie de Corpul de Disciplina, Etica si Control al UEFA.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Crimele din Onești, animație grafică. Cum a fost împușcat agresorul de forțele speciale
BRAT

Modifică setările cookies