Cum poate ajunge Gareth Bale urmasul lui Hagi in povestea scrisa de SkySports a marilor EURO-DRAME din fotbal

Cum poate ajunge Gareth Bale urmasul lui Hagi in povestea scrisa de SkySports a marilor EURO-DRAME din fotbal

SkySports explica de ce noul format pentru Euro impus de UEFA inseamna evitarea unor drame si aparitia la turneele finale a unor superfotbalisti care altfel nu ar putea participa.

Pentru o nationala precum cea a Tarii Galilor, extinderea numarului de echipe care pot participa la turneul final inseamna enorm. Pentru Europa, o astfel de masura este calculata intr-un singur fel: Gareth Bale joaca la Euro. Englezii de la SkySports vorbesc despre posibilitate ca jucatorul de 100 de milioane de euro al Realului sa primeasca o sansa uriasa. Sansa de care, spre exemplu, Ryan Giggs, una dintre cele mai spectaculoase aripi din fotbal nu a beneficiat niciodata.

SkySports noteaza ca "nimeni nu poate nega faptul ca actuala structura va oferi sansa ca mai multi jucatori mari sa apara la Euro in Franta. In decursul anilor, frustrarile s-au acumulat pentru multe natiuni. Ruud Gullit si tanarul pe atunci Marco van Basten au ratat sansa de a juca la Euro '84, Spania calificandu-se in fata Olandei. Spania avea nevoie atunci de o victorie la 11 goluri diferenta in ultimul meci, pentru ca in fata Maltei sa castige cu 12-1."

"Patru ani mai tarziu ar fi fost o incantare sa vedem ce Hagi ar fi putut sa faca alaturi de generatia Stelei din 1986, castigatoare a Cupei Campionilor Europeni. Yugoslavia lui Dragan Stojkovic a fost eliminata la randul ei, in timp ce Euro '92 s-a jucat fara prezenta Italiei si a staturilor ei."

"Dar daca acest format ar fi fost adoptat inca din 2004, atunci Ryan Giggs ar fi jucat acolo. In schimb, s-a dus Rusia. Un deceniu mai tarziu, si Gareth Bale spera ca tara sa ajunga la un turneu final dupa 56 de ani de asteptare.", scriu jurnalistii britanici.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Date în premieră pe județe, de la Ministerul Sănătății. În Vrancea s-au făcut în 3 zile 20 de teste, în Timiş aproape 5.000
BRAT

Modifică setările cookies