Portarul cu o singura mana s-a antrenat 3 luni cu Steaua! Poveste MINUNATA a eroului care a uimit TOATA Romania

Tudor Mihailescu e eroul din fotbalul romanesc. S-a facut portar, desi are o singura mana.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 14 Noiembrie 2015, 20:48
Data actualizarii: Sambata 14 Noiembrie 2015, 21:06

"Se spune ca daca nu esti nebun, nu esti portar! Si invers: daca nu esti portar, nu esti nebun. Da, trebuie sa ai si o mica doza de nebunie", glumeste Tudorel.

"Ca sa acopar handicapul pe care il am trebuie sa am ceva in plus. Sunt unele mingi pe care cu greu le poate lua un portar cu doua maini si eu totusi am priza la ele!" - explica Mihailescu, portarul roman a carui poveste a devenit cunoscuta in toata lumea.
 
Tudorel a fost copil de mingi. Statea in spatele portii si imita miscarile portarilor. Si-a facut curaj si a mers sa dea probe la Steaua.
 
"Nu-mi dadeam eu seama ca nu pot face performanta, insistam sa vin la antrenamente. Am stat vreo 3 luni, apoi mi-a zis antrenorul ca nu pot sa fac fotbal de performanta si ca trebuie sa merg la echipa de unde am venit", isi aminteste Tudorel.

Nu s-a lasat. A continuat si a ajuns sa castige bani inca de cand era junior. Isi ajuta familia.
 
"Eram 4 frati, aveam 3 surori mai micute. Parintii lucrau greu sa castige bani, eu din acei 300 de lei, 200 de lei, cat aveam, ii dadaem mamei acasa pentru familie si 100 de lei ii pastram", povesteste Mihailescu.
 
Joaca fotbal si acum. La 48 de ani, in Liga a 5-a.
 
"El este si fondatorul echipei noastre. Este un baiat de nota 10, e sufletul nostru. inima noastra. Nu concep sa incep echipa fara el, avem 4 portari si primul portar este el. Se respecta pe el in primul rand. e magnific. Nicioadata, niciodata, niciodata in viata mea nu am intalnit un om cu asemenea talent. Este fenomenal", il lauda antrenorul Daniel Boruga.
 
"Am o varsta, dar la mine nu se simte. Duc o viata sportiva si eu cred mai ca pot. Echipa noastra nu se cheama degeaba Fratia, suntem o echipa foarte unita", spune Tudorel.

Multi adversari au facut glume pe seama lui. A trecut peste. Acum ii invata si pe copiii cu handicap sa depaseasca orice bariere: "Le dau sfatul sa nu se opreasca. Am vrut in primul rand sa-mi demonstrez mie ca pot si dupa aceea sa le demonstrez si celorlalti ca se poate. Daca vrei, se poate!"
 
"Pentru noi, ceilalti mai mici, e un model. Tudorel ne arata ca inainte de toate trebuie sa fim oameni. Are o vointa de fier!", spune antrenorul Boruga.

Povestea lui a ajuns si in strainatate. Jurnalisti din mai multe tari au venit sa-l cunoasca:
 
"M-am simtit extraordinar. Noi, romanii, cand vrem sa facem o treaba, o facem foarte bine!"

Tudorel Mihailescu e portarul erou al Romaniei din Liga a 5-a!

Sursa foto: Facebook

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!