EROI.RO | Fotbalistul surdo-mut care conduce de 10 ani echipa Craiovei! Povestea lui te va lasa FARA CUVINTE. VIDEO

Urmareste Eroi.ro in fiecare luni la Sport ProTV, ora 20:00. 

Nu poate sa strige gol, dar fotbalul e pasiunea vietii lui. Marius Parasca a adunat langa el mai multi baieti surdo-muti din Craiova si au format o echipa care, de la infiintare, in 2004, a castigat de fiecare data titlul national la categoria lor.

"Imi place foarte mult fotbalul. De cand eram mic! Nu pot sa renunt! Joc si fundas si atacant. De toate! Si in poarta!", spune Marius Parasca.

Marius este sufletul echipei Tacerea Craiova. Jucator, antrenor, magaziner, presedinte. N-a trecut zi in care sa nu se loveasca de probleme.


"Eu muncesc! Si fara bani am castigat locul 1! Fara bani cateodata! Am luptat, la Bucuresti am luat locul 1!
Bucuresti! Craiova, locul 1! La Focsani am luat locul 1! 3.08 La targoviste locul 1, la Constanta locul 1! 3.10 La Timisoara locul 1 3.13 In Grecia, concurs international, locul 1! Avem jucatori buni, de valoare, dar avem nevoie de bani. Mai ajuta unii oameni…"

In primii 10 ani, echipa a jucat cu acelasi rand de echipament. Strigatul lor de ajutor a fost insa auzit de oameni din Craiova care s-au oferit sa-i ajute sa nu renunte.

"Daca in lumea fotbalului de performanta problema este numarul zerourilor din contract La nivelul lor problema lor este echipamentul sportiv, a banilor pentru chiria salilor de antrenament, a banilor pentru deplasari, pentru cazare, pentru mancare. Este un erou in adevaratul sens al cuvantului, Marius se zbate in aceasta lume a fotbalului si sa faca rost de surse financiare ca sa sustina echipa si sa se deplaseze", director la Primaria din Craiova.

"Este o poveste impresionanta. A apelat la mine tot pentru clubul lui sportiv, l-am ajutat si am ramas intr o relatie de prietenie. E foarte grea comunicarea insa sunt mijloacele moderne de comunicare care ne ajuta sa fim unul langa altul. Este un om care in fiecare zi de cand pleaca de acasa isi urmeaza pasiunea lui: fotbalul.  Este arhicunoscuta patima lui pentru fotbal.  Alb si albastru - culorile noastre. Ca olteni nu putem sa vedem alte culori", spune Sorin Manda, fost director CSM Craiova.

Marius nu se multumeste sa joace doar in campionatele pentru surdo-muti. Ar vrea un amical cu o echipa de Liga 1.

Cu Universitatea Craiova! Un amical! Eu vreau sa joc cu Universitatea! Vreau sa incerc! Sunt fan Craiova! Cateodata ma duc pe stadion! Am abonament"

Nu fotbalul ii ocupa toata ziua. Marius munceste la un restaurant.

"De zece ani lucreaza la noi, e un baiat serios, muncitor, se ocupa de curatenia restaurantului. Nu trebuie sa merg sa ii spun sa faca ceva pentru ca el a facut. Nu e un lucrator cu probleme. Joaca in echipa de surdo-muti si in echipa noastra a restaurantului. E pasionat de cand l-am cunoscut eu. Suntem foarte mandri de el", spune George Sporis, seful lui Marius. 

VIDEO PROTVPLUS.RO

Lista țărilor din „zona galbenă” actualizată. Cei care ajung în România din aceste regiuni intră în carantină
BRAT
Modifică setările cookies