E mica, are are o inima URIASA! Povestea fantastica a canotoarei care a condus Romania spre medalie la Rio. De ce poarta saculeti cu nisip la fiecare cursa

La Beijing, in 2008 a fost in lotul de gimnastica, iar la Rio 2016 - a luat bronz la canotaj! E povestea Danielei Druncea, care a facut imposibilul - posibil.

Fata s-a lasat de gimnastica la 19 ani, ca sa se bucure in cea mai medaliata barca a Romaniei!

"E vorba de o medalie olimpica. Nu se compara niciun rezultat cu medalia olimpica"

Daniela a ramas cu un gust amar dupa Jocurile de la Beijing, unde a fost doar rezerva. A fost principalul motivul pentru care a trecut in barca de la canotaj!

"A fost o suparare care m-a incurajat pe viitor. Atunci cand am auzit de canotaj, am prin incredere si am zis gata! Am intrat in canotaj, nu se poate sa fac pas inapoi, trebuie sa fac pasi inainte si sa reusesc mai mult decat am reusit in gimnastica. Am inceput doar cu plimbari pe lac si fara prea multa munca, dar mi-a placut si am ramas. A fost fain."

Statura a avantajat-o. E micuta, are 1,53m si se potriveste perfect pentru postul de carmaci.
Nu stia de la inceput ca trebuie sa faca si pe antrenorul in barca!

"Noi avem o responsabilitate foarte mare. Intreaga echipa e pe umerii tai. Sunt 8 fete pe care trebuie sa le unesti. Sa le tii in frau. E vorba doar de incurajari. Incurajari care trebuie sa ajunga la sportivele din barca cat mai bine. Sunt unele incurajari aparte. Pentru fiecare in parte din barca. De multe ori incurajez pe numere sau pe nume. Pe apa, incerc sa imi pastrez calmul, de fiecare data. Sa am rabdare".


"Eu, in barca, am un microfon, iar langa colege exista cate o mica boxa. Eu am microfon, ele au boxele. Ma fac auzita prin statia mea speciala. Carmacii, la fete, trebuie sa avem 50 de kg. Eu sunt sub aceste 50 de kg, dar pentru ca este neaparat ca noi la competitii sa avem aceste 50 de kg, eu port cu mine un sac de nisip, iar la antrenamente, daca nu am un sac de nisip, iau o greutate."

Canotajul cere sacrificii mai mari ca gimnastica. Daniela se trezeste la 5 dimineata si are grija de toate fetele din barca!

"Ma trezesc prima, dau desteptarea la fiecare fata. Trec pe la fiecare fata si ii spun programul. La ce ora sa mearga la masa si asa mai departe. Eu sunt cea care afla de la antrenor prima."


Desi sta mai mult pe apa decat pe uscat a primit o masina de la un sponsor - bonus pentru medalia de la Rio.

" Dupa aceasta medalie de la Rio nu am visat foarte mult. Mi-am dat seama, e o medalie, acum gata. Ca orice sportiv de performanta..o luam de la capat. Ma gandesc la Tokyo, sigur ca da, dar mi se pare destul de devreme.Sunt sacrificii, sunt lucruri la care noi renuntam, pentru medaliile acestea pretioase, pentru visurile pe care noi le-am avut de mici."

VIDEO PROTVPLUS.RO

Măsurile de relaxare care se vor aplica de la 1 iunie, în România. Când am putea renunța la mască
BRAT
Modifică setările cookies