Are 12 ani, 44 la picior si e RECHINUL NEGRU al Romaniei. Povestea fantastica a Anei Dascal, noul fenomen din inotul romanesc

Zici ca s-a nascut in apa! Ana Dascal din Cluj e noul fenomen din inotul romanesc si n-are rivale la competitii in Romania!

La 12 ani poarta marimea 44 la picior, dar asta nu o complexeaza. Ba chiar e un ajutor, pentru zecile de titluri nationale castigate.
 
"Ma simt ca un peste cand intru in apa. Ma simt ca un rechin. Mai ales in competitii, cand da startul, ma simt ca un rechin. Intru in apa si incep sa inot foarte tare", spune Ana Dascal.


 
Rechinul Negru e supranumele fetei, care devoreaza record dupa record.

EROI.RO | Vezi aici povestile fantastice ale celor mai tari campioni ai Romaniei
 
"De obicei in competitii sunt imbracata toata in negru. Costumul e negru, casca e neagra si ochelarii sunt negri. Ma face sa ma simt mai fioroasa. Vreau sa par cat mai periculoasa pentru ei, sa le fie frica de mine, sa am avantaj", spune Ana Dascal.

"Diferenta in sportul de inalta performanta e de natura psihica", spune Adi Suciu, antrenorul Anei.
 
Fosta campioana olimpica, Camelia Potec, o considera urmasa ei! I-a dat si o mana de ajutor: a trimis-o in Franta sa se pregateasca cu fostul ei antrenor!

"Stie ca am mari asteptari de la ea, stie ca am incredere ca poate ajunge departe. La nivel national a demonstrat ce a avut de demonstrat si anume a batut foarte multe recorduri", spune si Camelia Potec.
 
"Fiecare sportiv ar trebui crescut in acest fel sa inteleaga ca principala competitie e cu el insusi", explica Adi Suciu, antrenorul Anei.

Visul Anei e un titlu olimpic in 2020 la Tokyo. Atunci va fi cu adevarat urmasa Cameliei Potec! Pana atunci tinteste alta performanta istorica. 

"La 14 ani sper sa ajung sa ma calific la Jocurile Olimpice si in 2020 la Jocurile Olimpice de la Tokyo sa si castig", spune Ana Dascal.

"In spatele unei medalii olimpice exista o munca titanica. Premisele exista si am toate sperantele ca se poate ajunge", spune si Adi Suciu.

EROI.RO | Vezi aici povestile incredibile ale celor mai tari campioni ai Romaniei

La inceput, inotul a fost pentru Ana o joaca. Acum a devenit parte din viata ei - face cate 12 antrenamente pe saptamana.   

"Antrenamentul este cam cea mai importanta parte a zilei. In rest imi fac temele si invat", spune Ana.
 
"Munceste, se trezeste dimineata. Cand altii se odihnesc, ea e la antrenament. Copiii o iubesc, o adora pot sa zic", explica si Monica Tivadar, diriginta Anei.


 
"Lumea spune ca in general un sportiv nu poate sa aiba si note bune. Eh, aceasta eleva a noastra a demonstrat exact contrariul", spune Monica Beres, directoarea scolii.

"Am incercat sa-i explic ce inseamna competitiile si senzatia pe care o are un sportiv atunci cand se urca pe cea mai inlata treapta a podiumului la JO, pentru ca este o mare diferenta in a fi cel mai bun la tine in tara si a fi cel mai bun in lume" - Cameria Potec

EROI.RO | Vezi aici toate povestile fantastice ale celor mai tari campioni ai Romaniei

FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /

VIDEO PROTVPLUS.RO

Momente de groază la EURO 2020, după ce danezul Eriksen s-a prăbuşit pe teren. UEFA a anunțat că starea sa este stabilă
BRAT
Modifică setările cookies