1164 de transferuri intr-o singura vara si un record incredibil! Cluburile europene au cheltuit peste 3 miliarde de euro

transfer market Europa Premier League Primera Division Serie A Transfer Market
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 02 Septembrie 2014, 17:46
Data actualizarii: Marti 02 Septembrie 2014, 18:08

Falcao, Suarez, James Rodriguez si Alexis Sanchez - sunt doar cativa dintre fotbalistii care au bifat transferuri imporante, in schimbul unor sume imense, in aceasta vara. Perioada de mercato s-a incheiat aseara, insa discutiile vor continua multa vreme, dupa ce cluburile europene au stabilit un record incredibil.

Premier League a dominat categoric lupta pe piata transferurilor in aceasta vara, englezii investind peste 1 miliard de euro in transferuri, cu circa 500 de milioane mai mult decat Primera Division si cu 700 mai mult decat Serie A.

Deloitte, una dintre cele mai mari companii de audit si consultanta financiara de pe planeta, a analizat mutarile facute in aceasta vara in fotbalul european, anuntand faptul ca formatiile de club de pe continent au depasit uimitoarea suma de 3 miliarde de euro investite in transferuri de jucatori.

Potrivit unui studiu facut de Deloitte, cele 1164 de transferuri de jucatori perfectate in aceasta vara au insumat peste 3 miliarde de euro, cele 5 mari campionate ale Europei - Premier League, Primera Division, Serie A, Bundesliga si Ligue 1 - fiind in top si in ceea ce priveste banii investiti.

Astfel, cele 20 de cluburi din campionatul englez au cheltuit un total de peste 1 miliard de euro, fosta campioana Manchester United conducand topul cu aproape 200 de milioane de euro investite in fotbalisti ca Falcao, Di Maria sau Daley Blind. Locul 2 al podiumului este ocupat de Primera Division, unde Real Madrid, Barcelona si Atletico Madrid au "cotizat" cel mai mult la totalul de 530 de milioane de euro cheltuite.

Ultimul loc al podiumului a fost ocupat de Serie A, campionat in care s-au cheltuit 345 de milioane de euro, in timp ce locurile 4 si 5 le-au revenit germanilor si francezilor, cu 315, respectiv 125 milioane euro.

In total, in Europa s-au facut 1164 de mutari in cele doua luni de marcato. Cele 5 campionate mari ale continentului au cheltuit 85% din suma totala de 3 miliarde.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!