Face minuni in La Liga si a pus la respect apararile adverse! Florin Andone putea sosi in Romania in 2014, insa mutarea a picat! Ce echipa l-a dorit

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 26 Ianuarie 2015, 12:47
Data actualizarii: Luni 26 Ianuarie 2015, 12:56

Romanul Florin Andone (21 de ani) este noua senzatie a Cordobei, echipa promovata in La Liga dupa 42 de ani de asteptare. Acesta a bifat trei meciuri in prima liga spaniola si a inscris doua goluri. In ultima etapa, acesta a fost la un pas sa inscrie un gol miraculos cu Real Madrid.

Ajuns in vara la Cordoba, dupa un sezon petrecut in liga a treia spaniola, la Atletico Baleares, romanul Florin Andone e noua senzatie a micutei echipe spaniole.

In varsta de 21 de ani, crescut in Spania de la 12, Florin Andone nu a jucat niciodata in Romania, dar isi face un nume in fotbalul iberic si spera sa prinda candva o convocare la echipa nationala.

Andone a inscris cel mai rapid gol al sezonului din La Liga, marcand dupa doar 9 secunde impotriva lui Eibar. Cu toate acestea, tanarul jucator ramane modest si spune ca va incerca in continuare sa joace la capacitate maxima. Romanul, care a fost la un pas in ultima etapa sa inscrie un gol de generic in poarta lui Casillas, dupa un lob de efect care a lovit bara, are o poveste de viata emotionanta.

Acesta a crescut intr-o familie modesta, fara tata. Mama lui Florin a lucrat ca femeie de serviciu pentru a-si putea intretine fiul.

Interesant este si ca Florin Andone a fost la un pas sa joace la o echipa din Romania. S-a intamplat in urma cu un an, atunci cand fotbalistul a fost dorit de CSU Craiova - este dezvaluirea facuta de managerul general Felix Grigore, IN DIRECT la Sport.ro

Felix Grigore a povestit ca CSU a vrut sa-l ia pe Andone pe cand juca in liga secunda, insa echipa de atunci a romanului, Villarreal, nu a vrut sa-l cedeze. Pana la urma, Andone a fost imprumutat la Atletico Baleares, iar in vara anului trecut a ajuns la Cordoba.

Florin Andone a ajuns in Spania la varsta de doar 12 ani, iar la 15 ani a debutat la micuta echipa Vinaros, din provincia Castellon. Ulterior, acesta a dat probe de joc la Castellon, pentru care a jucat pana in 2011, cand a fost cumparat de Villarreal. A mai fost monitorizat si de Real Madrid si Atletico.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!