Proiectul Universiadei 2021, a doua competitie dupa JO, a fost respins! Explicatia Ministerului: "Costa miliarde de euro"

Universiada 2021 Adrian Socaciu Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 26 Mai 2015, 10:21
Data actualizarii: Marti 26 Mai 2015, 10:28

Termenul pentru depunerea candidaturii Romaniei a expirat.

Adrian Socaciu, unul dintre initiatorii proiectului candidaturii Romaniei pentru gazduirea Universiadei din 2021, spune ca Ministerul nu s-a trimis un raspuns ferm la cererea depusa pe 30 martie.

Data limita pentru depunerea candidaturii a fost 30 aprilie.

''Asteptam raspunsul Ministerului Educatiei Nationale la cererea depusa pe data de 30.03.2015, cu nr. 8858. Desi termenul de 30 zile a expirat, pana in momentul de fata nu am primit un raspuns. Suntem convinsi ca Guvernul Romaniei va lua cea mai buna decizie pentru romani. Pana in momentul de fata nu ni s-a transmis niciun argument concret impotriva proiectului, doar ca acesta ar costa miliarde de euro, ceea ce nu este adevarat'', a afirmat Socaciu pentru Agerpres.

''Bugetul operational propus de catre noi este de 100 milioane de euro, esalonat pentru urmatorii sase ani'', a indicat Socaciu, precizand ca ''Federatia Internationala a Sportului Universitar (FISU) asteapta un raspuns, indiferent daca acesta este pozitiv sau negativ''.

30 aprilie a fost ultima zi in care Romania mai putea depune scrisoarea de intentie si taxa de inscriere de 10.000 de euro pentru a candida la organizarea Universiadei de Vara din 2021. Romania este singura tara care a primit o amanare de 30 de zile pentru depunerea candidaturii din partea Federatiei Internationale a Sportului Universitar (FISU). Proiectul Universiadei mai avea nevoie doar de semnatura Ministrului Educatiei si Cercetarii Stiintifice, Sorin Cimpeanu.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!