Mesajul lui Hagi dupa alegerea noului presedinte: "Avem nevoie de investitii in sport! Sa facem ca nemtii". Ce spune "Regele"

Gica Hagi klaus iohannis Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 20 Noiembrie 2014, 14:38
Data actualizarii: Joi 20 Noiembrie 2014, 15:00

Gica Hagi a sustinut, astazi, o conferinta de presa. Managerul tehnic al Viitorului a vorbit despre meciul pe care echipa sa il va disputa impotriva Concordiei Chiajna, dar si despre rezultatele alegerilor prezidentiale. Hagi cere investitii in sport, cultura si sanatate.

Gica Hagi a vorbit intr-o conferinta de presa inaintea partidei pe care echipa sa, Viitorul, o va disputa impotriva Concordiei Chiajna, echipa aflata si ea in lupta pentru evitarea retrogradarii. Managerul tehnic al Viitorului, totodata si patronul echipei, a spus ca formatia se afla pe o panta ascendenta, iar ultimele doua saptamani au decurs bine pentru jucatorii sai. Hagi vrea o victorie impotriva Chiajnei si spune ca are lotul aproape complet. Fostul mare jucator este insa nemultumit de faptul ca FRF a decis sa-l suspende pentru 16 etape pe Alin Seroni, jucator care l-a accidentat pe Nicusor Bancu (CS Universitatea Craiova).

"In aceste doua saptamani ne-am pregatit bine, pentru a continua forma buna pe care am aratat-o. Jucam acasa, ne dorim victoria, stim ca vom intalni o echipa puternica si disciplinata, care are nevoie de puncte. Noi trebuie sa mergem si sa ne facem jocul, sa aplicam tot ce am lucrat in aceste doua saptamani si speram sa reusim sa luam cele 3 puncte.

Chiajna se apara bine, e organizata, are un antrenor bun, cu personalitate si experienta. Nu ne va fi usor, dar daca vom juca inteligent, speram sa iesim invingatori.

Trebuie sa ne obisnuim sa ne placa sa castigam. Jucatorii au incredere, atmosfera e buna, dar trebuie sa ramanem cu picioarele pe pamana, sa muncim, sa fim seriosi si agresivi. Doar asa vin rezultatele. Trebuie sa jucam colectiv.

De doi ani nu avem teren propriu, mereu jucam in deplasare. E greu fara propriul teren, dar e meritul baietilor ca au reusit asta in conditiile date.

Probleme de lot nu avem. Seroni este suspendat, atat. Bonilla nu a ajuns inca, desi trebuia sa vina la pranz. El a fost la nationala Salvadorului, a dat si gol.

16 etape sunt foarte multe de suspendare. Greseala trebuie pedepsita, dar mi se pare exagerat. Mie mi-e foarte greu sa cred ca un jucator intra in teren macar cu notiunea de a face rau cuiva. In fotbal exista si riscul meseriei, nu jucam tenis de masa. Din pacate, se intampla si astfel de lucruri neplacute. Seroni nu a avut absolut nicio intentie de a-l accidenta pe Bancu.

Eu nu sunt medic, nu vreau sa comentez astfel de lucruri, sunt persoane abilitate care sa o faca. 16 etape mi se pare enorm, pentru ca fotbalistii trebuie sa-si exercite meseria. Nimeni nu se gandeste sa-i faca rau cuiva, pentru ca nu poti sa-i faci rau unul coleg care joaca si el fotbal si isi castiga banii din asta", a spus Gica Hagi.

"Presedintele sa faca sportul o prioritate"

De asemenea, fostul mare international a vorbit si despre alegerile prezidentiale si despre victoria obtinuta de Klaus Iohannis. "Regele" spera ca noul presedinte sa reuseasca impreuna cu guvernul, indiferent de culoarea acestuia, sa ajute sportul din Romania.

"Vrem un presedinte care sa faca sportul o prioritate, sa realizeze lucruri impreuna cu parlamentul si guvernul. Vrem o Romanie in care sa ne faca placere sa traim, pentru ca e casa noastra. Speram ca lucrurile sa se dezvolte, sa se investeasca in cultura, sport si sanatate, pentru ca acolo e nevoie de evolutie. Avem nevoie de oameni care sa ne reprezinte, de doctori, de profesori si de sportivi, pentru ca ei sunt ambasadorii tarii. Asa cred ca trebuie sa arate Romania lucrului bine facut. Trebuie sa finantam sportul, pentru ca si nemtii o fac, si francezii, si americanii.

Trebuie sa scapam de cearta si sa ne orientam catre lucruri bune si productive. Nu doar presedintele o sa faca singur, trebuie sa fim cu totii impreuna. Ca fost sportiv, insa, eu zic ca aceste segmente sociale, cultura, sport si sanatate, trebuie prioritizate.

Un mic procent din cifra de afaceri a unor multinationale, prin anumite contracte, poate intra in bugetul sportului, a sanatatii. Astfel se finanteaza cluburi, banii se rotesc, e un cerc. Noi trebuie sa facem ca roata sa se invarta.

Politicul trebuie sa dicteze cursul. Daca nu, ne va fi tot mai greu. Vecinii nostri se organizeaza, cresc sportivi. Avem si noi echipe, Steaua vinde jucatori pe bani buni, dar trebuie sa raspandim acest lucru.

Eu fac cat de multe pot, desi sunt mic. Fac totul cu credinta ca noi nu suntem cu nimic mai prejos decat alte natii. Suntem latini, avem un talent inascut, trebuie sa profitam", a mai spus Gica Hagi.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!