Balonul de Aur se disputa intre Messi, Ronaldo si ZEUL despre care Cruyff spune: "Sa ne mai lase Messi, el merita trofeul"

Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 05 Decembrie 2011, 13:45
Data actualizarii: Luni 05 Decembrie 2011, 13:49

Doar trei jucatori au mai ramas in cursa pentru Balonul de Aur! Vezi cine se bate pentru trofeu si cei trei antrenori care isi revendica suprematia in fotbalul mondial:

Atacantul argentinian Lionel Messi, dublu detinator al trofeului, atacantul portughez Cristiano Ronaldo si mijlocasul spaniol Xavi Hernandez sunt cei trei fotbalisti ramasi in cursa pentru Balonul de Aur 2011, conform anuntului facut de FIFA si France Football.

"Messi e exceptional in tot ce face, dar Xavi merita si el Balonul de Aur. Nu ii poti compara, cum nu ii poti compara nici pe Mesii si CR7, dar Xavi demonstreaza de atata timp ca merita si el trofeul asta. E jucatorul care iti face echipa sa mearga. Messi a castigat deja doua, acum il merita Xavi", a spus Cruyff in presa din Spania. 

Alex Ferguson (Manchester United), Josep Guardiola (FC Barcelona) si José Mourinho (Real Madrid) isi disputa titlul de cel mai bun antrenor al anului.

Pentru titlul cea mai buna jucatoare a anului 2011 lupta se va da intre Marta (Brazilia), Hoamre Sawa (Japonia) si Abby Wambach (SUA).

Bruno Bini (Franta, selectionerul Frantei), Norio Sasaki (Japonia, selectionerul Japoniei) si Pia Sundhage (SUA, selectionerul SUA) sunt nominalizati la titlul de cel mai bun antrenor al unei echipe feminine.

Pentru Premiul Puskas, care recompenseaza cel mai frumos gol, au fost nominalizati Lionel Messi - FC Barcelona (golul marcat in meciul cu Arsenal din returul optimilor Ligii Campionilor), Neymar - FC Santos (un gol la meciul cu Flamengo) si Wayne Rooney - Manchester United (un gol la meciul cu Manchester City).

FIFA Balonul de Aur 2011 si celelalte premii vor fi oferite la 9 ianuarie 2012, intr-o gala la Zurich.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!