INVESTITIE uriasa pentru ultimul hipodrom din tara! Primaria a luat decizia, banii vin de la UE!

Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 20 Noiembrie 2014, 17:35
Data actualizarii: Joi 20 Noiembrie 2014, 17:46

Hipodromul din Ploiesti va fi modernizat.

Uniunea Europeana este de acord sa contribuie cu 15 milioane de euro pentru modernizarea ultimului hipodrom din Romania. Au existat mai multe asemenea locuri pentru acest sport, insa, cu timpul, au fost demolate sau abandonate.

Si cel de la Ploiesti era intr-o stare proasta, insa acum lucrurile se vor schimba, anunta Mediafax.

Lasat in ruina de autoritatile locale, care nu au avut fonduri necesare investitiei in el, Hipodromul va fi reabilitat incepand de anul urmator. Un an va dura lucrarea, platita 50% de Uniunea Europeana si 50% cu sume de la bugetul local.

Potrivit proiectului, arena de trap va beneficia de piste, drumuri de acces, parcari cu peste 200 de locuri, tribune, grajduri, hangare si constructii anexe. Nu este pentru prima data cand autoritatile locale din Ploiesti prezinta public proiecte sau chiar semneaza contracte de modernizare a hipodromului lasat în paragina de peste un deceniu.

Din 2005 si pana astazi au fost prezentate trei proiecte, dar toate au ramas in acest stadiu. in prezent, hipodromul din Ploiesti este lasat in paragina, insa pe pista de trap mai au loc competitii, la care participa saptamanal cativa impatimiti ai hipismului.

Hipodromul din Ploiesti are o suprafata de peste 20 de hectare, fiind situat la intrarea dinspre Bucuresti.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!