Arpad Paszkany, fostul patron al CFR-ului, unul dintre DENUNTATORII lui Mazare la DNA! Ce spaga uriasa i-ar fi cerut primarul Constantei

Arpad Paszkany Radu Mazare Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 26 Martie 2015, 10:15
Data actualizarii: Joi 26 Martie 2015, 10:33

Anchetat de Directia Nationala Anticoruptie, primarul Constantei, Radu Mazare, e acuzat ca ar fi luat o "spaga" de 9 milioane de euro. Un milion de euro din suma totala ar fi venit de la Arpad Paszkany, fostul patron al lui CFR Cluj, unul dintre cei care a ajuns pe lista denuntatorilor.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a motivat decizia de urmarire penala sub control judiciar a primarului Constantei - Radu Mazare. In motivarea Curtii Supreme apar si numele denuntatorilor care au stat la baza dosarului de coruptie intocmit pe numele lui Radu Mazare, printre acestia aflandu-se si Arpad Paszkany, noteaza Digi24.

Fostul sef al CFR-ului, Arpad Paszkany, l-a denuntat pe Mazare dupa ce acesta din urma ar fi cerut o "spaga" de un milion de euro pentru a facilita aprobarile necesare construirii unui complex comercial. Mazare cerea banii pentru a elibera mai rapid un certificat de urbanism.

Potrivit lui Paszkany, platile se faceau sub forma unor contracte de publicitate fictime la o televiziune din Constanta, controlata prin interpusi de Mazare.

"Este adevarat ca Ciorca Vasile Florin mi-a transmis ca, pentru obtinerea la timp a autorizatiilor, avizelor si altor documente emise de Primaria Constanta, trebuie sa incheiem un contract de publicitate cu firma Neptun TV, in valoarea de 1 milion de euro. Eu am de acord cu acest lucru. Cred ca, daca nu ar fi fost incheiat acest contract de publicitate, ar fi putut fi probleme cu emiterea autorizatiilor, avizelor, certificatelor de constructie de catre Primaria Constanta, spre exemplu prin intarzierea emiterii lor", a spus Paszkany in fata procurorilor.

De asemenea, Prosport.ro mai scrie ca Paszkany nu este la prima colaborare cu procurorii anticoruptie. Sursa citata aminteste de o declaratie a lui Dumitru Dragomir, cel care il acuza pe Arpad Paszkany ca ar fi fost unul dintre denuntatori si in cazul dosarului instrumentat de DNA in cazul mitei oferite de Gigi Becali in 2008 - Dosarul Valiza.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!