90.000 euro amenda pentru un LIVE pe Facebook! I s-a intamplat unui englez care a transmis meciul de titlu mondial Joshua - Klitschko

Facebook Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 09 Ianuarie 2018, 11:24
Data actualizarii: Marti 09 Ianuarie 2018, 11:37

Un cetatean englez, Craig Foster, a fost amendat cu suma de 90.000 de euro (85.000 lire) pentru un live pe Facebook. Publicatia Liverpool Echo scrie ca acesta a primit amenda din cauza unui prieten.

Un englez pasionat de box, Craig Foster, a fost amendat cu suma de 90.000 euro pentru o transmisiune LIVE pe contul de Facebook.

Liverpool Echo scrie ca britanicul si-a invitat prietenii in luna aprilie a anului trecut pentru a urmari meciul de titlu mondial dintre Anthony Joshua si Wladimir Klitschko, disputat la categoria grea. Unul dintre amicii acestuia i-a luat tableta si a transmis LIVE meciul pe Facebook.

Englezii, care platisera suma de 19.95 lire sterline pentru a putea urmari meciul pe Sky Box Office au transmis meciul pentru 4.250 de prieteni de pe Facebook.

Transmisiunea a fost reperata de cei de la Sky, care i-au anulat abonamentul si l-au dat in judecata, acuzand pierderi. Ei au castigat procesul, iar judecatorii l-au obligat pe Craig Foster, cel pe contul caruia s-a facut transmisiunea, la plata a 90.000 euro.

"Tableta mea era logata pe contul de Facebook si un prieten a inceput sa transmita live. Nu m-am gandit ca e o problema, apoi la cateva zile am constatat ca mi s-a anulat abonamentul. Am platit pentru a urmari meciul, nu a fost ca si cum am castigat alti bani din asta",
a spus barbatul, citat de Liverpool Echo.

"Vor sa faca un exemplu din mine. Stiu ca a fost gresit si nu mi-am impiedicat prietenul sa faca asta. Dar era vorba doar de o petrecere cu cativa prieteni si de o transmisiune din care nu am castigat nimic", a mai spus el.

In cele din urma, Sky a cazut la o intelegere cu englezul, iar acesta va trebui sa plateasca doar 5.000 euro.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!