La inceput au fost 20. Situatie incredibila in Liga a II-a: inca o formatie e aproape sa PUNA LACAT
30 decembrie 2016 10:02

La inceput au fost 20. Situatie incredibila in Liga a II-a: inca o formatie e aproape sa PUNA LACAT

Sezonul Ligii a II-a a inceput cu 20 de echipe, dar nimeni nu stie cu cate se va termina. Pana acum, Soimii Pancota si ACS Berceni au pus deja lacat pe intreaga activitate. Alte doua formatii au si ele probleme mari si exista sanse sa-si incheie periplul.

A doua parte a sezonului din Liga a II-a a trebui sa inceapa, in mod teoretic, cu 18 echipe. Practic, ar putea sa o faca cu 17 sau chiar 16!

Pe langa Soimii Pancota si ACS Berceni, deja retrase din campionat, CSM Ramnicu Valcea si Unirea Tarlungeni au si ele viitorul incert.

Echipa din Valcea a ramas fara sprijinul autoritatilor locale si se bazeaza doar pe un finantator care spune ca nu isi permite sa susinta echipa la nivelul ligii secunde.

De cealalta parte, Unirea Tarlungeni tocmai a ramas fara antrenor si jucatori. Adrian Matei, antrenorul echipei, si-a reiliat contractul. La fel au facut si fotbalistii.

"Miercuri mi-am reziliat contractul si, din ce am inteles, si jucatorii au facut asta. Nu stiu daca echipa se va retrage, dar fara antrenor si jucatori e greu de crezut altceva. Era clar ca nu mergeam pe o cale buna din toate punctele de vedere.

La inceput am spus ca daca terminam campionat ne vom salva, dar prioritar a fost sa existe bani pentru a merge mai departe.

Gheorghe Serban, patronul, un om foarte ok, dar singurul lucru care trebuia sa se intample era ca el sa fie ajutat de catre autoritatile locale.

Cred ca regulamentul nu ajuta fotbalul in acest moment. Cred ca primele trei ligi ar trebuie sa fie profesioniste, iar in Liga 3 sa existe mai putine serii", a spus Adi Matei la Radio Sport Total FM.

Unirea Tarlungeni si-a disputat meciurile in toamna la Stefanestii de Jos (Ilfov) si a pierdut ultimul meci pe teren propriu la masa verde pentru ca nu a avut banii necesari organizarii partidei cu Braila.

Unirea ocupa locul 17, penultimul al Ligii a II-a, cu 11 puncte acumulate. Metalul Resita este lanterna rotie, cu 10 puncte. Prima deasupra liniei este ASU Poli, cu 15 puncte.

La sfarsitul sezonului trecut, Unirea Tarlunveni, Metalul Resita si Rapid Suceava (acum Foresta) au retrogradat, dar au fost reprimite in Liga a II-a, dupa schimbarea formatului.



2 comentarii
  • 23 februarie 2017
    anton In atatia ani de dupa "89, nici un guvern nu a avut o strategie economico-sociala si nu a pus in mod serios problema sportului; de ce? datorita faptului ca nu au fost oameni de valoare reala profesionala si morala in conducerea tarii noastre, care sa elaboreze si sa puna in practica o strategie de tara, macar pe termen mediu ! Nici astazi nu se stie incotro mergem si ce vom face; cei care au fost la "butoane" s-au imbogatit si, dupa ei, potopul. Daca undeva se pot obtine niste rezultate, economice culturale sau sportive nu sunt datorita statului roman; peste tot se vad consecintele coruptiei enorme care a ingropat efectiv aceasta tara. Si atunci, de unde rezultate?...
  • 30 decembrie 2016
    gioni braileanu am spus de cand a aparut ideea campionatului cu o serie in "b" ca aceasta nu va aduce lucruri bune in fotbalul nostru bantuit de lipsa de bani!deja atatea echipe au spus adio si inca nu a inceput returul si cheltuielile imense!frica de lege(?)a facut primariile sa renunte la sponsorizarea fotbalului si gata,s-a terminat !!!!nu multumim frf si presedintelui ei psdist!!!!!...
CCR admite sesizarea lui Iohannis privind funcționarii publici trimiși în judecată
BRAT