PRIME mai mari pentru cluburile din Liga I! Vestea primita de echipele din Romania in primele zile din 2016

FRF codul fiscal Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 05 Ianuarie 2016, 10:44
Data actualizarii: Marti 05 Ianuarie 2016, 10:48

Ultimele modificari aduse Codului Fiscal ajuta cluburile din Liga I si Federatia Romana de Fotbal.

Si sportul a fost atins in urma modificarilor aduse noului Cod Fiscal, dar vestile sunt bune. Legea 4 privint violenta pe stadioane, finantarea sportului din bani publici si legea insolventei reprezinta punctele de interes pentru cluburile din Liga I.

Potrivit FRF, "plafonul sponsorizarilor se ridica de la 0.3% la 0.5%, acestea putandu-se reporta pe o perioada de 7 ani. Propunerea initiala a FRF a fost ridicarea plafonului la 1%. Practic, din 2016, societatile comerciale au posibilitatea sa directioneze mai multi bani, prin sponsorizari, catre fotbal. Aceasta modificare reprezinta o provocare pentru cluburi, care isi pot atrage astfel surse de finantare consistente si transparente prin dezvoltarea zonelor de marketing, comercial si comunicare."

"Cluburile care aspira la participarea in competitii continentale, precum si cele care obtin participarea in aceste competitii, vor avea de acum posibilitatea de a oferi prime neimpozabile, pentru calificare si pentru participare. Astfel, pe de o parte, se incurajeaza performanta sportiva, atat la nivelul competitiilor interne, cat si in parcursul european al cluburilor romanesti, in acelasi timp asigurandu-se un cadru de impozitare in beneficiul cluburilor."

"Cluburile au obligatia de a plati 5 categorii de contributii sociale platite individual si de angajator. in urma acestei modificari normative, in situatia in care un club acorda salarii mai mari decat cuantumul «5 X  salariul mediu brut», doua dintre aceste categorii de contributii sociale pentru aceste salarii (asigurarea sociala platita individual, asigurarea sociala platita de angajator si asigurarea de sanatate platita individual) vor fi plafonate in cuantumul «5 X salariul mediu brut». Propunerea initiala a FRF a vizat aplicarea acestui plafon pentru toate categoriile de contributii sociale. Se asigura astfel o relaxare fiscala pentru cluburile de fotbal din Romania si, totodata, un beneficiu fiscal pentru cluburile care isi respecta obligatiile de plata contractuale fata de jucatori si staff."

"Scaderea cotei TVA de la 24% la 5% pentru accesul la evenimente sportive vine atat in beneficiul cluburilor, care, in calitate de organizatori ai evenimentelor fotbalistice vor putea obtine surse de finantare sporite, cat si in avantajul iubitorilor de fotbal, care vor putea beneficia de preturi mai mici pentru biletele la partidele de fotbal."

"Prin includerea in categoria listelor de imobile neimpozitabile si a celor detinute de federatiile sportive, Federatia Romana de Fotbal isi va consolida bugetul si va putea directiona aceste sume, care constituiau impozite, catre proiectele dedicate dezvoltarii fotbalului romanesc.", scrie FRF.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!