FOTO: Beckham si Rooney au lansat candidatura Angliei la Cupa Mondiala din 2018!

Cupa Mondiala 2018 David Beckham Wayne Rooney Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 18 Mai 2009, 18:52
Data actualizarii: Luni 18 Mai 2009, 18:54

David Beckham a lansat, luni, la stadionul Wembley, candidatura engleza pentru organizarea Cupei Mondiale din 2018, ocazie cu care a afirmat ca nicio alta tara nu poate rivaliza cu Anglia in privinta pasiunii pentru cel mai important eveniment sportiv din lume.

"Sa dispute Cupa Mondiala in tara sa este visul oricarui jucator. Cunosc foarte bine pasiunea fanilor nostri pentru fotbal si ei vor face o atmosfera incredibila la fiecare meci", a spus Beckham.

Anglia a gazduit turneul final al Cupei Mondiale o singura data, in 1966, cand reprezentativa acestei tari a si castigat competitia. Beckham considera ca este normal ca turneul sa revina in Angluia, dupa 52 de ani, avand in vedere dragostea mare pentru fotbal a oamenilor din aceasta tara.
"Nu exista o sustinere mai buna decat cea a fanilor nostri. Stadioanele sunt pline peste tot. Unii fotbalisti mari, ca Zidane sau Ronaldo, m-au intrebat cum este sa joci in Anglia. Mi-au spus cat de mult le place pasiunea suporterilor, care se manifesta nu doar in Premier League, ci la toate esaloanele, pana la nivel de amatori", a afirmat David Beckham.

Alaturi de Beckham, au lansat candidatura Angliei pe stadionul Wembley premierul britanic Gordon Brown, atacantul echipei Manchester United, Wayne Rooney, precum si Bobby Charlton si George Hurst, care au participat la finala castigata de englezi la CM din 1966.

Pentru organizarea editiilor din 2018 si 2022 ale Cupei Mondiale exista 11 candidaturi: Anglia, Australia, Belgia/Olanda, Spania/Portugalia, SUA, Indonezia, Japonia, Mexic, Rusia, Coreea de Sud si Qatar. Sud-coreenii si Qatarul candideaza doar pentru editia din 2022.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!