FOTO Asa arata al cincilea stadion pregatit de Qatar pentru CM 2022. Are instalatii GIGANT de aer conditionat si e in forma de DUNE de nisip

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 23 Aprilie 2015, 15:25
Data actualizarii: Joi 23 Aprilie 2015, 15:30

Comitetul de organizare al Cupei Mondiale din 2022 a prezentat planurile pentru al cincilea stadion din Qatar. 

Situata la cativa kilometri de Doha, arena Al Rayyan se anunta o minune a tehnologiei moderne. Stadionul de 40.000 de locuri va avea forma de dune de nisip si va fi dotat cu o instalatie imensa de aer conditionat, pentru ca temperatura din stadion sa fie sub 30 de grade in timpul partidelor de la Cupa Mondiala.

Stadionul Al Rayyan va gazdui meciuri pana la faza sferturilor de finala la Cupa Mondiala, iar apoi capacitatea sa va fi redusa la 21.000 de locuri. Restul de 19.000 de locuri vor fi donate de arabi unor cluburi din tari sarace pentru a contribui la dezvoltarea fotbalului.

Initial, stadionul urma sa fie acoprit de ecrane digitale, dar organizatorii au regandit planurile si au ales forma de dune de nisip si alte elemente de design traditional qatarez, o abordare mai traditionala.

Langa stadion se construieste o moschee, un centru de natatie, o pista de atletism, terenuri de tenis si patinoar de hochei, dar si un centru medical si un mall imens. Finalizarea lucrarilor e programata in 2019, cu trei ani inainte de startul CM. 

Qatar nu mai are niciun dubiu ca va organiza Cupa Mondiala din 2022, desi FIFA a fost implicata in cel mai mare scalda de coruptie din istoria ei.

Qatar si-a mai atras critici internationale din cauza conditiilor inumane de lucru pentru muncitorii care construiesc stadioanele, imigranti din tari precum India, Pakistan sau Peru. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!