Ce se intampla cu cea mai asteptata schimbare din fotbal! Anuntul de ULTIMA ORA facut de presedintele FIFA
5 2017 19:37

Ce se intampla cu cea mai asteptata schimbare din fotbal! Anuntul de ULTIMA ORA facut de presedintele FIFA

Perioada de testare a tehnologiei asistentului video se poate prelungi.

Chelsea - Barcelona, marti, 20 februarie, 21:45, IN DIRECT la ProTV. Bucurati-va de fotbal!

Se simte (A)Roma calificarii: Lazio - Steaua, in direct la PRO TV, joi, ora 20:00!

Campionatul Mondial din 2018 va fi primul din istorie la care va fi folosita tehnologia asistentului video (VAR), a anuntat presedintele FIFA! "Nimic nu sta in calea acestui lucru" a spus Infantino. Totusi, acest lucru nu inseamna ca VAR va deveni din sezonul viitor obligatoriu in tot fotbalulul.

Purtatorul de cuvant al IFAB (International Football Association Board) le-a spus celor de la AFP ca experimentul poate fi prelungit: "Dorinta este de a se lua cea mai buna decizie pentru viitor, nu cea mai rapida. Iar daca rezultatele din ligile si competitiile unde exista in acest moment experimentul VAR nu vor fi satisfacatoare, atunci implementarea se poate amana cu inca un sezon" a spus purtatorul de cuvant.

VAR este folosit pentru a se analiza golurile, cartonasele rosii, penalty-urile si situatii de identificare a unui jucator si este folosit in tari precum Australia, Franta, Italia si Olanda. Sistemul este folosit pentru a-i ajuta pe arbitri pe teren. Insa implementarea lui nu a fost un succes categoric, din contra, existand si mai multe controverse.

"Poate deveni ca baseball-ul din SUA, sa stam 10 ore pe stadion mancand alune" a glumit Massimiliano Allegri dupa ultima partida a lui Juventus. Purtatorul de cuvant al IFAB spune ca la finalul experimentului de 2 ani vor exista suficiente dovezi pentru a se lua o decizie.

"IFAB si FIFA vor discuta rezultatele la sfarsitul anului cu intentia clara de a lua cea mai buna decizie. Pana acum proiectul merge in directia corecta" a mai spus acesta. Decizia ca VAR sa fie folosit la Mondial este luata doar de FIFA.2 comentarii
  • 5 2017
    Varzelona Aceasta tehologie trebuie in Romania sa nu mai fie blaturi ordinare....
  • 5 2017
    anton Nu cred ca este cazul sa se teama cei corecti de acest asistent VAR- , un "senzor" care nu poate gresi niciodata; poate gresi, in anumite situatii dificile, doar factorul de decizie=arbitrul ! Ulterior se pot trage concluziile de rigoare, respectiv cine a gresit, dar directia corecta cred ca asta este, fara suparare. Daca timpul de joc efectiv este afectat, se poate prelungi durata partidei cu timpul afectat intreruperilor sau sa se reduca timpul de joc oficial cu, sa zicem, 5 min/repriza, respectiv 10 min/meci....
Reacția violentă a unui taximetrist, când i se cere să pornească aparatul de taxat. ”Vrei să te dau altfel jos?”
BRAT